Якщо ви мешкаєте у Львові та нудьгуєте, але гаманець диктує свої правила, то можете скористатися програмою безкоштовних заходів, які відбудуться цього тижня у серці Галичини.

14 жовтня з 19:00 - 21:00 у Міському палаці культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1) пройде показ трьох фільмів 2019 року. Серед них - "Життя поза резюме" (режисер Сашко Протяг, 42 хв.);"Метаробота" (режисер Василь Лях, 2019, 22 хв.); "Сиреневые точки" (режисерка Оксана Казьміна, 2019, 20 хв). Опісля відбудеться дискусія за участі режисерів та режисерки.

14 жовтня з 12:00 до 19:00 на території паркінгу ТЦ "Шувар" (проспект Червоної Калини, 36) пройде фестиваль українських виробників та підприємців Lviv City Fest. На фестивалі відбудеться продаж hand made товарів, виступи танцювальних колективів, також будуть організовані дитячі майстер-класи та зона фудкорту.

12 жовтня о 18:30 у кав’ярні-галереї "Штука" (вул. Котлярська, 8) продемонтструють фільм "Об'явлення", який розповість про історію процесу новочасного об’явлення Діви Марії, що зійшло на молоду дівчину з французької провінції.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Ще один фільм покажуть 16 жовтня о 18:00 у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2А). Це стрічка "За вітром", у якій йде мова про пару, що реалізували свою мрію та живуть у повній самодостатній гармонії з природою.

17 жовтня, о 18:00 та 19:00 у Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36) львів'яни зможуть подивитися фільм "The Key To Time" та зустрітися з його авторами. Глядачі дивитимуться фільм у шоломах віртуальної реальності. У сюжеті: світ, в якому живе Танек, знаходиться на межі знищення. Перед тим, як настане кінець світу, Танек намагається знайти своє кохання, Анну. Він знаходить її з іншим чоловіком: своїм допельгангером. Це той самий Танек в інший час, або якийсь секретний агент. Чи врятує світ Танек від себе, виправить кривди, чи просто втече від безладу? Відповідь на ці питання знайдуть глядачі після перегляду стрічки.

12 жовтня о 19:00 у Дзизі на вулиці Вірменській, 35 можна буде насолодитися концертом Lemberg Zeppelin - кавер версіями "старого року" Led Zeppelin.

У Центрі міської історії Центрально-Східної Європи, Науково-дослідний центр (вул. Академіка Богомольця, 6) 17 жовтня пройде перша конференція "Digital cultures Lviv", мета якої - об’єднати представників, митців, розробників, кураторів, практиків й теоретиків цифрової культури.

17 жовтня о 19:00 у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2А) розкажуть про антропологію татуювання. Відповідну лекцію проведе доцент Кафедри теорії та історії культури, культуролог, дослідник філософії, фантастики, а також татумайстер та ілюстратор Ігор Колесник.

Завершити безкоштовний тиждень заходів можна буде, відвідавши концерт "Мантра акустик", який відбудеться 18 жовтня о 19:00 Вегетаріанському арт-кафе (вул. вул. Братів Рогатинців,5). Глядачі та слухачі зможуть взяти безпосередню участь, співаючи разом з музикантами.

Нагадаємо, що ковалі з усієї України зібралися на Фестивальному причалі, щоб показати свою майстерність.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Одещині сьогодні 12 жовтня відбувається свято вина та смакоти

Також Знай.ua писав про те, що 12 жовтня Вінниця побачить реконструкцію бою за УНР