У Львові триває реставрація маловідомого собору, який був за радянських часів жіночою в’язницею. Торік відреставрували дах собору, а у цьому році взялися за стіни. Це маловідомий собор, який носив ім'я Святої Катерини, його називали також Собором Милосердя, та Собором Святого Казимира. Нині храм носить назву Церква Св. Климента Шептицького. Розташований храм біля підніжжя Високого Замку, по вул. Кривоноса 1.

Лілія Онищенко, керівниця управління охорони історичного середовища, розповідає, що храм було збудовано у ХVII столітті. Історикознавиця говорить: "Спочатку це був римо-католицький орден реформаторів."

Храм був шпиталем для черниць, а у радянські часи у храмі тримали ув'язнених жінок. Відколи Україна набула незалежності, в'язниця була на балансі у МВС України. Проте, кілька років тому храм передали церкві, і з минулого року його реставрують, повідомляє львівське інформагенство.

Під час реставрації, знайшли напис на стіні, який розшифровують.

Ніша на фасаді храму з нерозшифрованим надписом

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Фахівці архітектори кажуть, що храм було побудовано з різного каміння, імовірно, що деякий будівельний матеріал брали з Високого замку.

Як повідомляв Знай.ua, столітня історія: у Львові вдихнуть життя у старовинний кінотеатр, як це буде виглядати.

Нагадаємо, Знай.ua розповідав, що в Одесі добудують інфекційну лікарню.

Сайт Знай.ua оприлюднив інформацію про те, що у Львові вдихнуть життя в покинутий кінотеатр.