Заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко повідомив приголомшливу для містян новну: у Львові плануюють реставрувати старий кінотеатр на вулиці Богдана Хмельницького, 11.

Приміщення кінотеатру було побудоване ще в далекому 1913 році. Протягом свого функціонування кінотеатр змінював свою назву і з радянських часів не ремонтувався. Наразі будівля дуже занедбана і реставрація може сильно вдарити по міському бюджету.

До робіт плануюють залучити небайдужих інвесторів, які допоможуть Львову відновити історичну пам'ятку.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Проект відновлення має бути затверджений сесією міськї ради, а вже потім оголошуватиметься конкурс на залучення інвесторів. Сума інвестицій має сягати щонайменше 20 млн грн. Інвестор отримає будинок у оренду на 30 років.

Згідно плану проект поділяється на два етапи: відновлення фасаду та реставрація внутрішніх приміщень загальною площею 550 квадратних метрів. Всі роботи планують виконати за три роки.

Нагадаємо, що зараз йдуть ремонтні роботи в резиденціях голови держави

Як повідомляв портал Знай.ua, вулицю у Львові розпочнуть ремонтувати на початку жовтня

Також Знай.ua писав про те, що у міській раді Львова планують розпочати реставрацію костела кармелітів босих