Зранку 4 жовтня на Львівщині розбився військовий літак, який прямував з міста Віго чартерним рейсом. Екіпаж літака запросив екстренну посадку у Львівському аеропорту, але несподівано зник з радарів. Згодом надійшло повідомлення про аварійне приземлення повітряного судна біля кладовища поблизу одного з сіл області. Внаслідок падіння померли люди, які перебували всередині.

У відділі комунікації поліції Львівської області повідомили про брифінг, який відбувся 7 жовтня. Головною темою обговорення стало розслідування прчин аварійної посадки АН-12 у Пустомитівському районі Львівщини.

Згідно версій слідства, головною причинно-наслідковою обставиною даного інцедента могли бути технічна несправність літака, помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту та несприятливі погодні умови.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко розповів, що рейс направлявся з Іспанії в Туреччину і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів ʺРеноʺ.

"Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажуʺ, - наголосив Андрій Кумечко.

За фактом аварійної посадки було відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк до десяти років.

Нагадаємо, що авіакатастрофа під Львовом сталася рано вранці, коли всі ще спали

Як повідомляв портал Знай.ua, жостка посадка літака підняла на ноги усі рятувальні служби міста

Також Знай.ua писав про те, що мер Львова Андрій Садовий розкрив подробиці екстренної посадки військового літака