У Львівській обласній державній адміністрації розповіли про урочисту зустріч військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, які сьогодні, 1 жовтня, повернулись зі Сходу країни, де ведеться бойові дії.

"Більше півтори тисячі бійців оберігали спокій українців понад сім місяців, зазнавши при цьому 10 бойових втрат. Військові пройшли урочистою ходою від місця постійної дислокації бригади до площі Ринок у Яворові",- прокоментували повернення у обласній адміністрації.

ПІд час урочистою ходи військових до пам'ятника Тарасу Шевченку солдати на знак шани загиблим тримали портрети побратимів, які не вижили у боротьбі з агресором та в пам'ять загиблим влаштували хвилину мовчання.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

На площі ринок бійців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила привітав із поверненням голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський. Також він згадав тих, хто залишився помер у зоні бойових дій: "131 Герой не повернувся і ніколи не повернеться. Немає слів, якими можна описати ту скорботу і втрату, яку понесла Україна. Ми щиро вдячні вам усім за те, що ви бороните наші кордони і забезпечуєте нам те мирне небо та насолоду того сонця, яке сьогодні нас вітає . А ви, діточки, знайте своїх Героїв. Слава Україні!".

Бійці отримали від Маркіяна Мальського грамоти облдержадміністрації та подяки голови облдержадміністрації.

За півроку перебування бійців на бойовому завданні "звільнено фактично усю територію Мар'їнки, а також декілька вулиць, які ведуть до населеного пункту Трудівське, що покращило становище української армії і убезпечило місцевих жителів. Після ротації, військовослужбовці матимуть кілька тижнів відпустки та реабілітації, після чого повернуться до виконання службових обов'язків у місці постійної дислокації",- проінформували в обласній державній адміністрації Львова.

Нагадаємо, що у жовтні-грудні 2019 року в українську армію призвуть 15 тисяч 200 осіб.

Як повідомляв портал Знай.ua, 1 жовтня, львів'ян запрошують на урочисту зустріч військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

Також Знай.ua писав про те, що поліція і армія США будуть приведені у максимальну готовність на годину показу фільму "Джокер"