Телеграм-канал Шептун повідомляє, що державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов'язків працівниками митного поста "Рава-Руська" Львівської митниці Державної фіскальної служби.

Мова йде про затримання колишньої дружини екс-начальника Нацполіції Сергія Князєва.

За попередньою інформацією правоохоронці Республіки Польща затримали трьох громадян України і громадянина Хорватії на митному кордоні Гребенне - Рава-Руська, у яких вилучили незадекларовану готівку в сумі 650 тисяч євро. Серед затриманих осіб була й колишня дружина Сергія Князєва.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Вилучення коштів відбулось після безперешкодного проходження громадянами львівської митниці.

Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування справи про неналежне виконання службових обов'язків працівниками митної служби.

За даним фактом порушено справу за статтею про службову недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання посадовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України). Підозрюваним митникам загрожує позбавлення волі від двох до п'яти років.

Нагадаємо, що в Україні планують використовувати американську модель охорони кордону

Як повідомляв портал Знай.ua, бюджет України найбільше недоотримує коштів через існування схем на митниці, виплату зарплат у «конвертах» та виведення прибутків на офшори.

Також Знай.ua писав про те, що у 2019 році, за даними митної статистики Державної фіскальної служби, обсяг зовнішньої торгівлі українськими товарами з країнами Євросоюзу виріс.