Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

До Львова курсує польський поїзд, на якому зображена карта польських міст разом зі Львовом, Рівним та Луцьком як частиною польської території. Цей факт уже набув розголосу та широкого дискусу серед користувачів соцмереж.

Своє бачення ситуації прокоментував і журналіст Олександр Войт. Він наголосив, що така карта зовсім не даремно з'явилася на поїзді Жешув-Перемишль, яким користуються українці, щоб добиратися від кордону вглиб Польщі. Через два місяці у Польщі відбудуться парламентські вибори, які активізували боротьбу кандидатів за бажані місця.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я можу зрозуміти логіку. Поляки можуть сказати – у нас 80-а річниця початку Другої світової війни, ми показали передвоєнну Польщу. Проте для українців можна було пустити поїзд, де було б зображено польське Вільно (Вільнюс), або західна Білорусь, а в Вільнюс відправити поїзд з польським Львовом і Рівне. Це було б неприємно, але нам би хоча б про це не було відомо",- прокоментував Олександр Войт.

Так сталося, що скандальний інцедент співпав із візитом до Польщі президента України Володимира Зеленського. Саме про це наголосив журналіст.

Нагадаємо, що на польському потязі Галичина приєдналась до польських територій

Як повідомляв портал Знай.ua, у харківській школі №163 батькам учнів видали заяви, в яких вони нібито просять керівництво навчального закладу ввести вивчення мови окупантів.

Також Знай.ua писав про те, що представника польського консульства обкидали камінням підлітки