Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У одній із львівських шкіл не минулося без інцедентів у День знань. Під час проведення святкової лінійки у школі №24 ім. М. Конопницької , яка розташована на вул. Кониського у центрі Львова, у польського консула влучили невеликим предметом. Предмети, яких виявилося два, було вкинуто на подвір'я з вікна будинку, що прилягає до школи. Один із них влучив у представника польського консульства, що був присутній на шкільному святі.

Таке нахабне хуліганство викликало досить різку реакцію з боку мера Львова Андрія Садового.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Він негайно зателефонував керівнику управління СБУ у Львівській області, висловивши вимогу негайно відреагувати на ці події. "Зараз спільно з правоохоронцями проводиться обстеження району з метою пошуку порушників правопорядку. Ці люди мають бути знайдені та притягнуті до відповідальності", – наголосив очільник міста.

Також ситуацію прокоментувала директорка школи Луція Ковальська: "Під час лінійки з вікна сусіднього будинку на подвір'я школи, де проходили урочистості, кинули щонайменше два предмети, один – це камінець, а інший – пластична маса. Були всі служби, я написала заяву в правоохоронні органи щодо цього інциденту. За 20 років, які я тут працюю, ніколи такого не було. Бувало, що вибивали вікна, але щоб під час святкувань щось таке зробили – це вперше".

У поліції міста згодом розповіли, що винуватцями інцеденту стали два підлітка 15 років, один з яких проживає біля польської школи.

Із батьками учнів планують провести профілактичну бесіду.

Львівська школа №24 є однією з двох шкіл міста, у якій навчання проводиться польською мовою.

Нагадаємо, що у понеділок, 2 вересня, близько 7:30, на вулиці Шолохова, неподалік від школи № 134, виявили труп чоловіка. Чоловік лежав у каналі обличчям вниз.

Як повідомляв портал Знай.ua, маленький Зеленський вперше пішов до школи, батьки не поспішають афішувати фото першокласника

Також Знай.ua писав про те, що ужгородський комік зняв ролик до 1 вересня