Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Львові є творча сім'я, яка сповідує середньовічний спосіб життя. Насправді, неординарні львів'яни не нехтують благами цивілізації, але майже щодня Ярема, Марія та три їхніх донечки проводять час у наметах, готують архаїчні страви та займаються відтворенням старовинних речей домашнього вжитку.

П`ятнадцять років поспіль голова сім`ї – Ярема, займається історичною реконструкцією. Відтворює одяг, зброю, кухню, помешкання та інші речі, якими користувалися українці. Дружина підтримує чоловіка у всьому.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Марія, дружина Яреми, займається організацією фестивалів та інших заходів, покликаних охороняти культурну спадщину. До свого "затяжного" декрету жінка працювала викладачем у Львівській академії мистецтв. Зараз у подружжя підростають три донечки: 5-річну Ярину, 2-річну Юнону та річну Маланку.

"Наша діяльність – не костюмований театр і не втеча від сучасного світу. Це – доповнення реальності досвідом минулого", – наголосила Марія.

Профільна освіта її чоловіка - менеджер з туризму. Реконструктор впевнений, що ця спеціальність допомагає йому у справі, якою займається. Ярема – сучасний лицар. Бере участь у боях й, за прикладом пращурів, займається столярним ремеслом. Окрім цього, він – голова Клубу військово-історичної реконструкції "Чорна Галич".

Марія сама шиє одяг, у ескізах опирається на старовинні ікони та гравюри. Ярема також полюбляє відтворювати середньовічне вбрання, спорядження та обладунки. В арсеналі Яреми – середньовічні військові обладунки, які використовували у нашому регіоні. До комплекту спорядження входять шолом бацинет з забралом калабізеру, рукавиці, латні руки, плечі, кольчуга й гамбізон, який вдягали під обладунки.

Таким чином, відтворюючи спосіб життя своїх пращурів, незвичайна й талановита родина є хранителями української культурної спадщини.

Нагадаємо, що у підвальному приміщенні будинку у самому центрі Вінниці випадково "провалилася" підлога. Під нею чітко проглядається мурований хід з кількома "гілками".

Як повідомляв портал Знай.ua, Анамський австралопітек вважається найдавнішим предком людини

Також Знай.ua писав про те, що паранормальне явище в музеї Англії