Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Львів у скорботі: помер відомий художник Богдан Турецький. У березні покійному митцеві виповнилося 59 років.

Богдан Турецький народився 16 березня 1960 року в Івано-Франківську. Першу освіту здобув у художньому училищі імені Труша (художній метал), яке закінчив 1979 року. Наприкінці 1970-х одружився.

Після училища Богдан вступив у львівський Інститут прикладного та декоративного мистецтва (закінчив 1983 року); займався живописом (пізніше, в 1990 році, його картина була відзначена на першому міжнародному бієнале «Імпреза-89» в Івано-Франківську). Наприкінці 1980-х років разом з дружиною Лесею поринув в національно-визвольний рух, ілюстрував видання (зокрема макетував газету «Віче»), листівки.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Митець був відомим іконописцем, автором численних храмових іконописів в Україні, Австрії та Канаді. Він розписував найбільший греко-католицький храм поза межами України в канадському місті Міссісаґа, церкву та іконостас в м. Бремптон (Канада), іконостас в старовинній церкві XVII ст. в Зальцбурзі та храм Покрова Пресвятої Богородиці у Львові.

Він же є і автором іконостасу в каплиці св. Івана Богослова в Українському католицькому університеті.

Парастас за Богданом Турецьким відбудеться в четвер, 29 серпня, о 20:00 у каплиці на вул. Пекарській. Похорон — у п'ятницю, 30 серпня, о 13:00 на Личакові.

Нагадаємо, що заслужена артистка Росії Людмила Мальцева померла у віці 69 років

Як повідомляв портал Знай.ua, 22 серпня, помер легендарний російський актор Віктор Власов.

Також Знай.ua писав про те, що після тривалої боротьби за життя помер волонтер та учасник АТО Олександр Лопачук