Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Сьогодні, 23 серпня, у День прапора України у Львові встановили новий рекорд зперетягування трамваїв.

Встановлення Василем Вірастюком рекорду у Львові

Geplaatst door 4studio op Vrijdag 23 augustus 2019

Сьогодні напроти Львівського залізничного вокзалу на вулиці Чернівецькій у Львові атлети "Федерації стронгмену України" – чемпіон та рекордсмен світу Володимир Рекша (Львів) і чемпіон та рекордсмен світу Сергій Конюшок (Київ) встановили новий рекорд України з перетягування трамваїв "Електрон".

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Керував усім заходом головний суддя "Федерації стронгмену України", чемпіон світу Василь Вірастюк, а фіксував досягнення представник "Національного реєстру рекордів України".

Стронгмени ніколи раніше не перетягували трамваїв, тож можна вважати, що вони прийшли на захід непідготовленими.

Отже, захід розпочався з розминки спортсменів. Спершись ногам на колеса, вони спробували тягти один п'ятисекційний трамвай загальною масою 38,5 тон. Тренувальна спроба вдалася досить легко, і до першого трамваю жорстким зчепленням приєднали другий, маса якого склала 26,7 тони. Загалом два трамваї разом важать 65,3 тони.

У Львові до Дня прапора встановлюють новий рекорд

Geplaatst door 4studio op Vrijdag 23 augustus 2019

Василь Вірастюк наголосив, що саме трамваї в Україні ще ніхто не перетягував, тому цей рекорд є ексклюзивним для країни.

За шаленої підтримки глядачів спортсмени змогли протягнути трамваї 15 метрів 70 сантиметрів за 1,14 секунди. Встановлення офіційного рекорду зафіксували, але на цьому богатирі не спинилися і спробували протягнути три трамваї "Електрон".

Загальна маса вагонів склала 92 тони, загальна маса спортсменів - 230 кілограмів.

Третя спроба чемпіонам також вдалася, тож вони встановили новий рекорд ще раз.

Публіка одноголосна проскандувала "Молодці", а дехто запропонував приєднати четвертий вагон.

Після складного випробування спортсмени подякували всіх за несамовиту підтримку.

Нагадаємо, що відома співачка, переможниця популярного шоу "Танці з зірками-2018" Ілона Гвоздьова поділилася з українцями секретами краси і сяючої шкіри.

Як повідомляв портал Знай.ua, житель Великобританії Ніл Кемпбелл побив світовий рекорд швидкості на велосипеді серед чоловіків, розігнавшись до 280 кілометрів на годину.

Також Знай.ua писав про те, що чемпіон світу в напівважкій вазі за версією WBC Олександр Гвоздик (17-0, 14 KO) потрапив у ТОП-5 найвисокооплачуваніших українських боксерів.