Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як стало відомо, минулого тижня міністерство освіти та міністерство охорони здоров’я звернулося до керівників загальноосвітніх закладів з рекомендацією про переведення дітей без необхідних планових зчеплень на індивідуальне або дистанційне навчання.

Така заява викликала широкий резонанс серед українських батьків.

Але у управлінні освіти Львівської міської ради заспокоюють, що дана заява є лише рекомндацією, а за нормативними документами відвідування дитиною занять без щеплень не може бути забороненим.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Для вступупершокласника до школи серед необхідних документів, які мають надати батьки, є заява, копія свідоцтва про народження дитини, медична довідка про загальний медичний огляд, де вказано групу здоров’я і, якщо є потреба, документ про підтвердження місця проживання.

Керівниця управління освіти у Львові З оряна Довганик запевняє містян, що в школах немає причин , щоб не допустити дитину до навчання.

"Є закон про запобігання інфекційним захворюванням, але є також наші, освітянські, закони. Наприклад, в правилах прийому дітей до школи і переведення їх в наступний клас зазначено, що відповідний наказ керівника навчального закладу має бути ще в червні. Тобто наші діти вже зараховані до школи і переведені у наступні класи",- повідомила чиновниця.

Але Зоряна Довганик також додала, що вакцинація дітей є досить важливою, і, у випадку епідеміологічної ситуації, буде підняте питання про недопущення невакцинованих дітей до процесу навчання.

Також вона додала, що директори шкіл не мають права вимагати у батьків довідки про щеплення.

Нагадаємо, що чим ближче до початку навчального року, тим більше полиці магазинів, торгових точок та ринків буквально завалені канцелярським приладдям.

Як повідомляв портал Знай.ua, у цьому навчальному році наявність щеплень обов'язкова умова для відвідування дитячих садків і шкіл.

Також Знай.ua писав про те, що львівські першокласники спустошать гаманці батьків