Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Серпень - гаряча пора для зборів дитини до школи. Багато питань виникає, де і вщо одягнути першокласника, які необхідні речі підготувати для навчального процесу, та наскільки доцільною є пкупка дорогого та якісного шкільного приладдя.

З початку цього шкільного року дти вже не зобов'язані одягати на заняття шкільну форму, тому це питання представленно на розсуд батьків дитини та вчителів.

Якщо вже надумали купувати форму, то ринок пропонує широкий діапазон ціни та якості цього товару. в інтернет-магазинах ціна на шкільну форму для хлопчиків (штани, піджак, жилет) починається від 500 гривень, комплекти для дівчаток (спідничка, піджак, жилетка) дещо дорожчі – від 600. Можна знайти й дешевше, але такий одяг буде дуже низької якості.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Можна зекономити на торішніх колекціях, які пропонують в магазинах, інтернеті та на ринках.

Взуття: дитячі туфлі для хлопчика в інтернет-магазинах обійдуться від 550 грн. Для дівчинки трохи дорожче від 600- 650 грн. Із замінника шкіри взуття обійдеться дешевше. В середньому доведеться викласти від 300-350 грн. Якщо завітати на вуличні базари, то зі шкірозамінника взуття, яке залишилось з минулого року, можна придбати від 240 грн як для хлопчиків, так і для дівчаток. Зі шкіри в середньому від 500 гривень.

Спортивна форма буде коштувати від 300 гривень, а взуття - від 210 гривень.

В той час, як одяг не потребує такої уваги, то до вибору шкільного ранця для першачка потрібно віднестися більш детально. Адже він обов'язково повинен мати жорстку ортопедичну спинку, широкі зручні лямки, важити не більше 750 грамів і мати висоту до 36 см. Враховуючи такі жорсткі критерії, виробники й продавці часто завищують вартість якісних ранців. За портфель з ортопедичною спинкою доведеться заплатити в інтернет-магазині від 600 грн. Для того, щоб придбати повністю ортопедичний рюкзак, батькам доведеться додати ще щонайменше 200 грн. Можна знайти ранець онлайн і від 200-230 грн як для дівчат, так і для хлопців, проте такі рюкзаки підійдуть для коротких прогулянок, а не шкільного приладдя та підручників. На базарах за ранець з ортопедичною спинкою батькам доведеться викласти від 480 грн. Якщо він буде повністю ортопедичним – від 700.

Популярною у школах зараз є вишита сорочка. Ринки пропонують різні матеріали: поліестер або бавовну. Вишиванка для дівчат в інтернеті обійдеться від 140 грн, для хлопчиків від 130–150 грн., з бавовни ціни стартують від 230–250 грн для хлопців та дівчат. На базарах ціни на вишиванки починаються в середньому від 195 грн.

Канцелярія та матеріали для творчості.

Вартість мінімального набору може відрізнятися в залежності від школи та вимог вчителя щодо кількості зошитів. Проте для початку стандартний набір для першачка має включати: ручка, простий олівець, гумка, лінійка (першачки часто їх гублять, тому краще одразу подбати про запасні); пенал, м’який, не металевий; папка для зошитів; зошити на 12 сторінок, по 5 штук в клітинку й косу лінію, обгортки для зошитів; обгортки для підручників; фарби акварельні, пензлики, альбом для малювання, кольорові олівці; папка для трудового навчання; кольоровий папір та картон; пластилін та дощечка для ліплення; ножиці з заокругленими кінцями; клей ПВА. У середньому, щоби придбати мінімальний набір для школяра, потрібно приготувати від 300 грн. Якщо відправитись на вуличні базари купувати шкільне приладдя, у гаманці з собою має бути не менше 350–370 грн.

Варто враховувати, що у разі придбання шкільної форми потрібно щонайменше придбати ще одну на заміну. Те саме стосується і спідничок, штанів та сорочок, якщо у школі не введена форма. Крім цього доведеться придбати кілька пар взуття, спортивних речей тощо. Шкільне приладдя та канцтовари, найімовірніше, доведеться докуповувати протягом року. Тому підготувати дітей до школи у 2019 році обійдеться як мінімум у 4000-4500 тисяч гривень.

Нагадаємо, що українцям назвали ціни на продукти восени, за що доведеться заплатити втридорога

Також Знай.ua писав про те, що дуже часто українці стикаються з обманом у супермаркетах.