Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.znaj.znaj&hl=ru) або IOS (https://apps.apple.com/ua/app/znaj-ua/id1473938906?l=ru) і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Місцевий активіст повідомив, що влада поступово руйнує Львів.

Як він розповів, влада продовжує активно забудовувати кожен клаптик вільного простору міста. Схеми - корупційні, планів і проектів пропонується все більше більше. А це провокує закоркованість міста, знищує історичне середовище. "Це - катастрофа!"

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"У 2001 році житловий фонд міста Львова (загальна житлова площа) становив 13388,1 тис.кв.м житла, в якому мешкало близько 750 тис. чоловік при середній житловій забезпеченості в розмірі 17,8 кв.м на особу.

Загалом чинною містобудівною документацією під житлову забудову планувалося виділити 1083,3 га, на яких збудувати житла загальною площею 6683,8 тис.кв.м.

Розселення населення по новим забудовам планувалося у багатьх напрямках:

– північний напрямок – р-н Збоїща, на території зайнятій переважно самовільними колективними садами; р-н Варшавської - за рахунок винесення декількох виробничих об‘єктів і колективних садів;

– північно-західний напрямок – завершення забудови р-ну Рясне-2, формування нового р-ну Рясне-3 на вільних від забудов територіях і за рахунок винесення колективних садів; район Левандівка - ущільнення існуючої забудови, будівництво на вільних територіях;

– східний напрямок – завершення забудови р-ну Лисеничі на вільних від забудови територіях і за рахунок винесення колективних садів;

– південно-східний напрямок – формування нового району по вул. Зеленій, Дж. Вашингтона за рахунок винесення складів і виробничих об‘єктів;

– південний напрямок – забудова вільних ділянок в районі іподрому і танкового заводу, ущільнення існуючої забудови р-ну Сихів;

Крім цього передбачалося вибіркове будівництво по всій території міста за рахунок ущільнення існуючої забудови, особливо в районах, які були сформовані в 60-80 роках, шляхом винесення військових частин і виробничих об‘єктів."

Тобто, житлове будівництво було розраховане на існуючих львів'ян.

У чинному генеральному плані Львова, затвердженим у вересні 2010 року сесією Львівської міськради, й удостоїному Державної премії України, було прописано, що масове житлове будівництво мало відбуватися синхронно зі збільшенням території міста та реалізацією потужних інфраструктурних проектів.

Що ж все таки втілилось у життя? Майже все, сплановане проектом. Всі ці забудови мали будуватися на визначених для них ділянках і з одночасною реалізацією вищезгаданих та інших інфраструктурних проектів.

Серед основних першочергових містобудівних заходів, генеральним планом передбачався розвиток магістральної вуличної мережі, а саме:

1. Будівництво окремих ділянок внутрішнього транспортного кільця (продовження вул. Луганської) від вул. Стрийської до вул. Городоцької.

2. Будівництво вул. Ряшівської з транспортними розв‘язками, як продовження Стрийської-Наукової.

3. Транспортна розв‘язка Наукова – Стрийська, з облаштуванням кільця та організацією транспортного руху в підземному й надземному рівнях.

4. Транспортна розв‘язка Наукова – Кн. Ольги у вигляді видовженого «листка конюшини».

5. Будівництво (продовження) вул. Вернадського через Сихів до вул. Пасічної.

6. Будівництво (продовження) вул. Кн. Ольги до вул. Стрийської та з‘єднання її з вул. Вернадського.

7. Завершення будівництва внутрішнього транспортного кільця та низки транспортних розв‘язок.

А на ділі нічого з цього так і не виконано. Також значна частина житла будується не там, де було передбачено генпланом, і часто в місцях, забудова яких практично унеможливлює реалізацію деяких критично важливих для міста проектів.

Активіст вважає таку діяльність влади справжнім злочином, який дозволяє узаконювати незаконне будівництво: " Ця шалена корупція прикривається правоохоронними органами, яким, коштом громади міста, організоване злочинне угрупування ім. Садового щедро роздає квартири в незаконних навобудовах. І всім це відомо. І ручному виконкомові, і державним органам, і депутатам. І всі в долі або в темі – інакше як пояснити цю вакханалію? Зрештою, навіть деякі громадські активісти, здіймаючи шум навколо окремих, інколи несуттєвих порушень, замовчують справжні масштаби катастрофи.".

Нагадаємо, що нещодавно Львів мав намір придбати три евакуатори на умовах фінансового лізингу.

Як повідомляв портал Знай.uа, що вже рік між екс-ректором Одеського національного медичного університету та засновником вишу, Міністерством охорони здоров'я України, триває протистояння за повернення під контроль держави одного з найбільших вишів Півдня України.

Також портал Знай.uа писав, що днями мер підписав розпорядження про перенесення "пленарки" аж на вересень