2 серпня погода Львівщини не буде надто примхливою.

Вночі температура повітря дійде до позначки в 17 градусів тепла, зорі будуть сховані хмарами. Денна температура обіцяє приємну прохолоду: стовючик термометра буде коливатися в межах плюс 17 - плюс 23 градусів за Цельсієм.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.znaj.znaj&hl=ru) або IOS (https://apps.apple.com/ua/app/znaj-ua/id1473938906?l=ru) і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Вранці із похмурих хмар до Львів'ян усміхнеться сонечко, але вже після обіду воно знову сховається.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ймовірність опадів сьогодні - 16 %. Вітер помірний, до трьох метрів за секунду.

2 серпня у Православ'ї вшановується пам'ять святого пророка Іллі, який, згідно з історичними відомостями, жив у IX столітті до нашої ери і був відомий як ревний християнин, який активно боровся з ідолопоклонством і злочестивістю.

В народі була широко відома прикмета, згідно з якою купатися на день Іллі не можна, 2 серпня, – потопельник буде Казали, що на Іллю зима з літом бореться, і цей день вважався поворотом до зими. Люди починали пекти хліб з нового врожаю. Згідно із народними віруваннями, Святий Ілля є наступником громовика Перуна, повелителя блискавки та грози. Святий Ілля їздить небом у вогняній колісниці і б'є чортів блискавками. Громові стріли - кам'яні, після удару вони на сім сажень уганяються в землю, а через сім років виходять на поверхню. Хто знайде таку стрілу — щасливий, бо вона лікує від усіх хвороб.

Народні прикмети на 2 серпня

  1. Глухий грім на Іллю віщує невеликий дощ, і навпаки, сильна злива почнеться, якщо на Іллю чути гучний грім
  2. Грім гримить безперервно – чекай сильного граду
  3. Дощ на Іллю віщує хороший врожай зернових у наступному році
  4. Вранці 2 серпня на небі багато хмар – у наступному році потрібно проводити ранній посів і очікувати такого ж раннього врожаю. Якщо небо опівдні затягнуло, то посів буде середнім. Небо нахмурилось до вечора – чекай пізнього посіву і поганого врожаю.
  5. Не можна їсти суницю після Дня Іллі – інакше засипати станеш

Нагадаємо, якою буде погода в Україні 2 серпня

Також Знай.ua писав, що фахівці склали перелік порад, які допоможуть пережити несприятливі дні

Раніше Знай.ua інформував, що протягом тижня в Україні спаде спека, грозові дощі пройдуть по всій території.