Літня спека потроху спадає і пекуче сонечко дає нам трохи відпочити.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.znaj.znaj&hl=ru) або IOS (https://apps.apple.com/ua/app/znaj-ua/id1473938906?l=ru) і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Небо у Львові 1 серпня буде цілий день захмарено.

Вночі стовбчик термометра досягне відмітки плюс 19 градусів, без опадів.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Денна температура повітря сягне позначки плюс 23 градуси за Цельсієм.

Небо омиє Львів дощем після третьої години дня, тож беріть з собою парасольки і не плануйте вечірніх виїздів на природу.

Максимальна швидкість вітру сьогодні вдень - 2 метри за секунду.

У Православ'ї згадують сьогодніпреподобну Макрину Каппадокійську, сестру святителя Василя Великого. В народі цей день називали Мокрини і по ньому передбачали погоду на осінь: якщо йде дощ - восени буде мокро й холодно, якщо сонячно - тепло й сухо. Святій Макрині моляться за здоров’я своє і близьких. Також жінки просять святу про благополуччя і щасливе сімейне життя.

Інші прикмети цього дня.

Як на Мокрину дощ іде, то буде дощова осінь.
Дивись осінь по Мокрині: Мокрина мокра - і осінь мокра, сухо на Мокрину - осінь буде суха.
Якщо зранку йтиме дощ, то початок осені буде дощовий; задощить опівдні - дощовою буде середина осені; якщо ж дощ паде надвечір, то буде з дощами кінець осені.
Дощовий день також застерігав: наступного року вродять жита, але літо буде мокрим.
«Якщо сухий видається день - сухо буде й восени», - каже приповідка на Уманщині.
«Як на Мокрини дощ, то горіхи повимокають, а як сухо, то бджоли повилітають!»

Раніше "Знай.uа" писав про те, що 31 липня очікується досить теплим, але з самого ранку й до вечора небосхил над Львівщиною буде засланий хмарами.

Також повідомлялося, що на Криті трапився землетрус магнітудою 5,3

Нагадаємо, що у четвер, 1 серпня в Україні очікується комфортна погода - спека помітно спаде, вітер вщухне, а дощів стане менше.