Коли крамниці та ринки так і ваблять своїми розмаїттями овочів та фруктів, утриматися важко. Крім того, саме влітку, можна збагатити свій організм вітамінами та мінералами. От лише ціни на ринках Дрогобича і Трускавця вражають.

За літру чорниці на дрогобицькому ринку (так само і в Трускавці) хочуть 70 грн. Маленький стаканчик можна виторгувати за 15 грн. Схожою на вигляд з чорницею є лохина. Вона є не лише надзвичайно корисною, а й дорогою. Кілограм такої ягоди на дрогобицькому ринку коштує 400 грн; або 40 грн за склянку 0,33 мл. (у Трускавці можна знайти за 350грн./кг.).

Ожина також не поступається в ціні. 150 грн. за кілограм на дрогобицькому ринку, а в Трускавці на 10 грн. дорожча. Ягода за таку ціну велика, соковита та смачна. На 40 грн. вийде склянка 0,33 млю, але вже дрібнішої.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Більш доступна, на перший погляд, ягода - малина, але коштує вона 90 грн. за кілограм.

За привозні порічки хочуть 70 грн./кг., а домашні - по 20 грн. за літру. Діапазон цін на чорну смородину такий же, але її на прилавках ще мало.

Аґрус теж уже є на ринку. Коштує він 20грн. за півлітрову банку. З’явилася також перша вишня. Її ціна 45 грн/кг. А як же не потішити себе лісовою суницею за 120грн. за півлітрову банку! У Трускавці за маленьку склянку беруть 20 грн.

Тож збагачення вітамінами сьогодні б’є по гаманцю. Далеко не кожен українець може дозволити собі таку “розкіш”.

Нагадаємо, дніпрянка розповів, як прийшла на ринок, щоб купити овочів. Біля кіоску з овочами сиділа бабуся і продавала черешню.

Як повідомляв портал Знай.uа, у сезон продавці фруктів і ягід можуть непогано заробити. Є сім'ї, де діти разом з батьками обносять посадки і не гребують і не бояться навіть рвати ягоди на кладовищі.

Також портал Знай.uа писав, що наступного року мінімальну зарплату підвищать до 4723 грн. А в 2022 - понад п'ять тисяч гривень.