У Винниках, що біля Львова, уже розпочалось будівництво цинкового заводу. Активісти стверджують: хімічний завод будують із численними порушеннями.

Про це в коментарі ІА "Вголос" розказав місцевий житель, активіст Максим Каменецький.

Активіст зазначає, що ТзОВ "Екран" уже розпочало будівельні роботи поблизу Винників. Це все робиться без погодження з місцевою громадою. Та найгірше в цій ситуації – це те, що за словами Максима Каменецького, завод зводять із численними порушеннями.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Також активіст звернув увагу на те, що цей завод тільки погіршить екологію, аже від буде знаходитись в 500 метрах від житлових будинків.

"Я читав публічний висновок про вплив цього будівництва на навколишнє середовище. Його надавала ЛОДА. Там чітко зазначені умови ведення будівельних робіт. І зараз усі ці умови порушені. Там навіть немає тимчасової огорожі відповідно до заходів безпеки. Там немає і паспорта об’єкта. Якщо ми бачимо вже такі порушення, то постає питання, а чи буде цей завод безпечним для людей? Чи не призведе це до нової екологічної катастрофи? Вже в екологічному звіті вказано 11 хімічних елементів, котрі викидатимуться в атмосферу. До того ж цинк – це отрута, яка може впливати на здоров’я людей. Ми, місцеві жителі, проти такого будівництва", - розповідає Максим.

Нагадаємо, що львів'яни оторопіли через скажені податки на сміття: "Садового - у космос"

Раніше портал "Знай.ua" писав, що Львів тоне у смітті: "забили" вікно у Європу

Також портал "Знай.ua" інформував, що у Львові споюють дітей: розлючені городяни поставили Садовому ультиматум