5 червня у Львові, у відділенні "Укрпошти" на вулиці Бандери, 24 працівниця вдруге відмовилась обслуговувати клієнтку українською мовою.

Про це повідомило видання "Вголос".

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Потерпіла Діана Іванків була обурена тим, що її вкотре обслуговували недержавною мовою та попросила працівницю розмовляти українською, на що почула "нікагда такова нє будєт".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

#СтудСвобода_Львів Стоп сепаратистам в Укрпошті❗️

Geplaatst door Студентська Свобода Львів op Woensdag 5 juni 2019

Жінка звернулась до керівництва відділення з вимогою дотримуватись законодавства і обслуговувати клієнтів українською, на що та ж поштарка заявила "что поздно уже".

Львів'янка переконана, що це вже не перший аналогічний інцидент із конкретною працівницею "Укрпошти", але максимальне покарання, яке вона за це отримувала - позбавлення премій.

Наступного дня, 6 червня, в "Укрпошту" завітали активісти, які вирішили з'ясувати ситуацію зі співробтіницею, яка нібито називала себе громадянкою "Новоросії".

Активісти звернулися до жінки з вимогою, аби вона спілкувалася з усіма клієнтами українською мовою, і в результаті тривалої розмови таки почули ствердну відповідь.

Сьогодні громадський діяч Михайло Галущак також повідомив, що обласне керівництво "Укрпошти" вирішило звільнити одіозну працівницю.

Нагадаємо, що у Львові працівниця "Укрпошти" знущається з україномовних: "Нікагда нє будєт"

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", в одному з київських дитячих садків стався мовний скандал.

Також портал "Знай.ua" писав, що в одному з відділень Укрпошти міста Луцька касирка не хоче розмовляти українською мовою.