2023 року середня номінальна заробітна плата в Україні збільшиться на 19,6%. З урахуванням інфляції, реальна зарплата зросте на 3,9%. Про це йдеться у новому "Інфляційному звіті" Національного банку України.

Новий прогноз регулятора став трохи позитивнішим, ніж у квітні, коли зростання реальної зарплати очікувалося на рівні 3,7%. Зазначається, що надалі зростання зарплат в Україні продовжиться і набиратиме обертів.

Зарплати в Україні, скріншот з відео
Зарплати в Україні, скріншот з відео

Так, Нацбанк прогнозує, що у 2024 році номінальна зарплата стане вищою на 16,1%, а реальна збільшиться на 5,2%. 2025 року зростання номінальної зарплати очікується на 12,8%, проте реальний дохід українців збільшиться на 5,4%.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Водночас розмір мінімальної заробітної плати у 2024 році, якщо вірити прогнозу, збільшиться до 7665 гривень, а у 2025 – до 8200 гривень.

"Підвищення трудових доходів у реальному вимірі відновиться в поточному році, проте темпи залишатимуться досить низькими через все ще високу інфляцію та повільне зростання продуктивності", - йдеться у прогнозі регулятора.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, немає зарплати – немає роботи: українцям, яким не платять, дозволили сидіти вдома та чекати на гроші.

Також наш портал інформував, що від українців вимагають повернути державну допомогу у розмірі 6500 грн: адвокати пояснили, чому це незаконно.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, повідомлення від ПриватБанку, дзвінки від представників та крадіжки карток: Україну захлеснула хвиля шахрайств, як врятувати гроші.