Після великодніх свят, коли господині радували гостей пишними столами, поширеною проблемою стала брудна духовка. Щоб позбутись забруднень, не обов'язково витрачати багато зусиль та часу.

Часто господині використовують їдкі та токсичні засоби для того щоб відмити нагар з духової шафу. Існує куди простіший метод. Головний секрет полягає у тому, щоб дати звичайному миючому засобу трохи часу.

Духовка, фото mistergut
Духовка, фото mistergut

Аби позбутись навіть дуже старих забруднень, варто розпилити будь-який мийний засіб у духовій шафі та накрити паперовими рушниками. Поверх повторно розпилюємо засіб для видалення жиру та покриваємо все харчовою плівкою та залишаємо на декілька годин або навіть на ніч, якщо забруднення застарілі.

Можна також спробувати відмити духову шафу більш бюджетно та екологічно.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Змішайте лимонний сік і воду 1:1, змочіть губку та обробіть нею забруднення на стінках. Залишаємо на пів години і змиваємо чистою ганчіркою.

Вибір духовки, скріншот: YouTube
Вибір духовки, скріншот: YouTube

Для стійких забруднень можна скористатись лимонною кислотою. Для цього способу засипаємо лимонну кислоту у деко, додаємо води та ставимо його у духову шафу на 30 – 40 хвилин при температурі 200 градусів. Коли духовка охолоне просто протріть духовку вологою ганчіркою.

Також можна спробувати нанести на стінки духовки нашатирний спирт. Після нанесення дверцята духовки потрібно закрити і залишити на ніч. Зранку протираємо духовку вологою ганчіркою.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, натирати більше не буде: хитрі лайфхаки для розтягування тісного взуття навіть з дому виходити не доведеться.

Також наш портал інформував, два інгредієнти та пару хвилин часу: як зробити супербюджетний, але ефективний ароматизатор для санвузла.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не треба драїти до потемніння в очах: ​​як відмити чайник із нержавіючої сталі без особливих зусиль, простий лайфхак.