В українських супермаркетах зашкалюють цінники як на ріпчасту, так і на зелену цибулю. Втім, останній наприкінці березня почав трохи втрачати ціну. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Овочі та зелень перетворилися на справжню розкіш для українців, адже цінники на них досягли небачених висот. У рекордсменах з подорожчання тримається не лише ріпчаста, а й зелена цибуля. Втім, останніми днями березня в супермаркетах зафіксували невелике здешевлення, яке дає надію, що продукт стане трохи доступнішим.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, станом на 29 березня зелена цибуля у середньому пропонується по 40,80 гривні за пучок вагою 100 грамів. Середньомісячний цінник у лютому був на рівні 42,53 гривні. Найвигідніша ціна у 38,00 гривні зафіксована у мережі супермаркетів Auchan, а найдорожча зелена цибуля у Varus – 42,90 гривні.

Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на зелену цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

В той самий час цибуля порей зовсім не тішить доступністю - зі 139,02 вона подорожчала до 161,07 гривні за кілограм. Діапазон цін на продукти варіюється в межах 142,00-174,90 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у березні морква подорожчала ще на 50%: які цінники виставили супермаркети і де дешевші.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.