В Україні оголосили загальну мобілізацію ще з початку війни, тому масова роздача повісток також практикується. У законах описуються норми проведення цієї процедури, а адвокати регулярно діляться цінними рекомендаціями з українцями.

Адвокат Артем Крикун-Труш повідомив, що військовозобов'язаним українцям не варто відмовлятися від вручення повістки. Це стосується тих випадків, коли людині видали її не за місцем проживання. Наприклад, коли йому довелося виїхати на короткий термін з тих чи інших причин до іншої області, а на блокпосту його викликали до місцевого військкомату.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео

У такій ситуації працівники цього військкомату мають скласти акт відмови, оскільки військовозобов'язаний не змінював місця проживання.

"Щойно ти поїхав в інший регіон, ти зобов'язаний протягом семи днів стати на військовий облік тільки у двох випадках: змінив реєстрацію або ти є внутрішньо переміщеною особою", - пояснив Крикун-Труш.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також українцям варто стежити за тим, щоб процедура вручення повістки проходила за всіма нормами закону. Є декілька умов, за яких можна відмовитися від запрошення у військкомат – якщо його вручають невстановлені чи неуповноважені особи, порушили порядок вручення або повістку виписано на іншу людину.

Військкомат, скрін: YouTube
Військкомат, скрін: YouTube

Нагадаємо, зобов'язати носити військово облікові документи ніхто не змусить: адвокат спростував наказ очільника Чернівецької ВА

Раніше ми писали про те, що у Раді ухвалили закон про нові виплати чиновникам: до 800 тисяч особам з інвалідністю, а 1 млн - у разі загибелі

Як повідомляв Знай.ua, в Україні посилили правила для виїзду за кордон чоловіків, кому ще можна було