У зимовий період полки супермаркетів буквально ломляться від великої кількості цитрусів, зокрема солодких мандарин. У багатьох вони асоціюються із Новим Роком. Діти та навіть дорослі можуть з'їсти їх у необмеженій кількості, але є ризики, що це дуже згубно вплине на стан здоров'я.

Цитруси славляться своїми корисними властивостями. Тільки в одному мандарин середнього розміру міститься 30% добової норми вітаміну С. Взимку він усім необхідний, а особливо тим, хто курить і має хронічні захворювання.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

Вчені вже давно підтвердили, що цитруси дуже сприятливо впливають на організм людини, проте про безпечні норми варто пам'ятати, оскільки, крім вітамінів та інших речовин, у мандаринах є кислота.

На голодний шлунок, а також при захворюваннях органів травлення, нирок та цукровому діабеті, їх категорично не можна їсти. Це підтверджують лікарі та експерти.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

У день рекомендується з'їдати не більше 4 мандарин. Дітям до 3 років варто пропонувати цитруси з обережністю і в дуже помірній кількості, а при першій "пробі", так би мовити, можуть викликати сильну алергію - варто проявити максимальну акуратність.

Цитрусові. Фото: скрін youtube
Цитрусові. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що галюцинації, серцебиття та лихоманка: симптоми, які викликав звичайний шпинат

Як повідомляв Знай.ua, чому не варто викидати бананову шкірку: допоможе з побутовими проблемами та у догляді за шкірою

Також портал Знай.ua писав, як часто потрібно міняти воду у кота? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику