У зимовий період полки супермаркетів буквально ломляться від великої кількості цитрусів, зокрема солодких мандарин. У багатьох вони асоціюються із Новим Роком. Діти та навіть дорослі можуть з'їсти їх у необмеженій кількості, але є ризики, що це дуже згубно вплине на стан здоров'я.

Цитруси славляться своїми корисними властивостями. Тільки в одному мандарин середнього розміру міститься 30% добової норми вітаміну С. Взимку він усім необхідний, а особливо тим, хто курить і має хронічні захворювання.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

Вчені вже давно підтвердили, що цитруси дуже сприятливо впливають на організм людини, проте про безпечні норми варто пам'ятати, оскільки, крім вітамінів та інших речовин, у мандаринах є кислота.

На голодний шлунок, а також при захворюваннях органів травлення, нирок та цукровому діабеті, їх категорично не можна їсти. Це підтверджують лікарі та експерти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У день рекомендується з'їдати не більше 4 мандарин. Дітям до 3 років варто пропонувати цитруси з обережністю і в дуже помірній кількості, а при першій "пробі", так би мовити, можуть викликати сильну алергію - варто проявити максимальну акуратність.

Цитрусові. Фото: скрін youtube
Цитрусові. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, що галюцинації, серцебиття та лихоманка: симптоми, які викликав звичайний шпинат

Як повідомляв Знай.ua, чому не варто викидати бананову шкірку: допоможе з побутовими проблемами та у догляді за шкірою

Також портал Знай.ua писав, як часто потрібно міняти воду у кота? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику