Перед посадкою у землю, цибулю радять замочувати в розчині харчової соди., яка має протигрибковий та антисептичний засіб. Таким чином можна покращити якість посадкового матеріалу, підвищити його стійкість до хвороб та забезпечити гарну лежкість.

Цим засобом слід обробляти цибулю навесні та восени. Та все ж для того, щоб отримати кращий результат - посадковий матеріал потрібно замочити в харчовій соді. Таким чином ви доб'єтеся збагачення мінеральними речовинами, цибуля стане більш засухостійкою, не утворюватиме стрілок та добре ростиме, навіть у бідній землі.

Радять також додатково прогріти її біля системи опалення при температурі від + 35 до +40 ° С. Далі замочіть у розчині соди, максимальна температура якого повинна бути від + 55 ° до + 60 ° C, а мінімальна не нижче + 45 ° C, розповідає Аgroter.

харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел
харчова сода, ілюстративне фото з вільних джерел

Проте у цій справі слід дотримуватися правильної концентрації складу розчину. А саме: чиста вода 1 л та харчова сода 1 ч. л. Тримати насіння цибулі у розчині потрібно пів години, добре вкривши посудину, щоб довше зберегти температуру розчину.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, можна замочити насіння цибулі в розчині солі, на 1 літр води 1 ст. л. харчової солі. Посівний матеріал потрібно витримати в рідині 1,5-2 години. Перед зануренням в антисептик, очистьте цибулю від лусочок, але в жодному разі не "оголяйте" повністю.

Крім того, варто прислухатися до наступної поради: цибулю, яку садите на зиму, не обрізайте, щоб її стійкість до патологій була максимальною.

Посів цибулі, фото: nasotkah.com
Посів цибулі, фото: nasotkah.com

А оскільки сода знижує кислотність ґрунту, що корисно для росту рослин, обробити цибулю можна й на грядці. Після такої процедури у ґрунті не розвиваються патогенні мікроорганізми та не росте бур'ян. Для цього потрусіть свої грядки сухим порошком чи пролийте розчином соди, на 1 літр води додайте 100 грамів. Після цього потрібно розпушити землю та посадити цибулю.

Для запобігання появі на грядках попелиці та борошнистої роси, обприскайте таким розчином: на 2 літри води 1 ст. л. двовуглекислого натрію. Обробляйте ним 1 раз на тиждень, а для профілактичних цілей 1 раз на два тижні - вранці або ввечері.

Попелиця / фото: Pixabay
Попелиця / фото: Pixabay

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено