Оскільки українські аграрії з наступного року планують відмовитися від посіву ячменю та жита, з прилавків магазинів можуть зникнути перлова, ячна крупа та житній хліб.

Про це повідомляє agronews.ua, посилаючись на слова генерального директора агрохолдингу HarvEast Holding Дмитра Кушніра. Він заявив, що фермерам стало невигідно вирощувати ячмінь і жито в Україні через подорожчання складових процесу виробництва та руйнування логістичних ланцюжків.

Зазначається, що фермери не можуть продати вирощене зерно хоча б із мінімальним прибутком. Адже за реальну ціну зараз ніхто це зерно не купує. Таку ситуацію фахівець називає дійсно великою проблемою.

Перловка з грибами, фото: кадр з відео
Перловка з грибами, фото: кадр з відео

Перлова крупа виробляється шляхом очищення ячменю плівок і подальшої спеціальної обробки. Далі зерна шліфують і полірують, у результаті їхня поверхня стає гладкою і блискучою, а самі зерна округлими з м'якими краями.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Водночас ячневу крупу одержують після дроблення ячмінного зерна, попередньо звільненого від квіткових плівок та плодових оболонок.

То ж у випадку, якщо українські аграрії взагалі відмовляться від посіву ячменю та жита, продукти, які виробляють із цього зерна, взагалі зникнуть із продажу. Адже дуже малоймовірно, що їх завозитимуть з-за кордону. То ж під загрозою опинився улюблений "чорний" хліб, а також корисні ячмінні крупи.

Житній хліб, кадр з відео
Житній хліб, кадр з відео

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент

Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено