Городників застерегли від неправильного утеплення винограду восени. Виявляється, категорично не можна цього робити одразу після збору урожаю.

Садівникам радять наступне: якщо ви вже зібрали врожай із гібридного винограду, не поспішайте його утеплювати. Натомість потрібно дочекатися оптимальної температури та почати з підготовки лози.

Передусім лозу треба обрізати, а потім обробити мідним купоросом. Далі полити й ретельно удобрити. Фахівці радять, що укриття винограду на зимовий період необхідно робити при температурі повітря від -5 градусів до -8. Це робиться для того, аби лоза зміцнилася та підготувалася до холодів.

Виноградники, скріншот
Виноградники, скріншот

Саме тому краще дочекатися перших приморозків, а через декілька днів варто починати укриття. Враховуючи усі ці нюанси, оптимальним часом для цих робіт вважається середина листопаду.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Однак за умови, якщо в першій половині місяця ще не морозило. Пояснюється це тим, що коріння рослини менш стійке до заморозків, аніж лоза. Як пояснюють досвідчені садівники, для коріння небезпечна навіть температура -7 градусів, якщо нема снігу.

Саме з цієї причини вкривати треба саме коріння.. Однак брати ґрунт необхідно не поруч із кущами, а на відстані від них близько 1-2 метрів. Використовуйте для укриття ковдри, мішки, старий верхній одяг. Також після цього шару застеліть прозору плівку, яка пропускатиме світло.

Догляд за виноградом, скріншот з відео
Догляд за виноградом, скріншот з відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота