Як запевняють досвідчені городники, у період теплих осінніх місяців вони все ж наполегливо радять перекопувати город. Ця робота стає фінішним акордом робіт біля грядок.

Вони запевняють, що перекопування має велике значення для майбутнього врожаю. Проте обов'язково слід дотримуватися певних правил, щоб цей процес пішов на користь майбутньому вражою, який ви хочете виростити на цих грядках.

Отже, перед тим, як перекопувати ґрунт, передусім обов'язково приберіть бур'ян. Слід пам'ятати, що навіть сухі рослини можуть зберігати насіння, а це дасть небажаний "врожай" навесні.

Робота на городі, скріншот з відео
Робота на городі, скріншот з відео

Городники запевняють, що достатня глибина копання повинна становити близько 15-20 сантиметрів. Для виконання цього процесу підійде, як лопата, так і вила. При цьому вилами можна добре вибрати корені пирію, якщо він є на вашому городі.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Водночас дуже важливим "плюсом" перекопування є те, що воно значно зменшує кількість шкідників та знижує рівень зараженості ґрунту.

Пояснюється, це тим, що перевернутий ґрунт сприяє унеможливленню розвитку більшості личинок, лялечок та яєць, які опиняються на поверхні. Адже частину шкідників з'їдають птахи, а частину знищує низька температура.

Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua
Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз