Восени як правило садівники приступають до збору горіхів. А у випадку, якщо у вашому саду росте пізній вид - у жовтні саме час зайнятися збиранням.

Оскільки плоди хочеться зібрати з дерева усі, для цього треба знати, як це зробити правильно, адже іноді горіхи достигають нерівномірно. Ці поради допоможуть вам отримати максимум, пише Рrostoway.

У випадку, якщо горіхи самі опали, то їх залишиться лише просто позбирати для подальшої підготовки для зберігання. Та найчастіше труднощі виникають із плодами, що вже дозріли, проте все ще висять на дереві. З молодого дерева горіхи можна зняти вручну, як і з нижніх гілок великих дерев.

Горіхи, скріншот: YouTube
Горіхи, скріншот: YouTube

Водночас зібрати врожай із верхніх гілок високих дерев буде набагато складніше. Цю задачу можна вирішити двома наступними способами:

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще
  1. акуратно потрусіть саме дерево чи його окремі гілки руками, це можна зробити піднявшись на драбину;
  2. скористайтеся спеціальними інструментами для знімання на довгій палиці (жердині), наприклад, з гачком на кінці.

Крім того, радять збирати горіхи в суху погоду, проте, як правило, вони обсипаються саме після дощів. У будь-якому випадку перед складанням на зберігання варто горіхи спочатку помити, а вже потім добре просушити.

Волоські горіхи, фото: Знай.ua
Волоські горіхи, фото: Знай.ua

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз