Українцям певних категорій пообіцяли безкоштовні дрова для опалення їхніх домівок під час опалювального сезону 2022-2023, який, як очікується, стане одним з найскладніших в історії незалежної України.

Як повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада забезпечить мешканців безкоштовною деревиною.

Відповідну ініціативу Мінреінтеграції 30 вересня підтримав Кабінет міністрів, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

Опалення дровами, скріншот з відео
Опалення дровами, скріншот з відео

"Витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету", – зазначили у міністерстві. Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб
Показати ще

Таким чином, можливість забезпечити населення деревиною на період опалювального сезону отримали обласні військові адміністрації Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей.

Розподіл субвенції планується здійснювати пропорційно, відповідно до наданих обласними військовими адміністраціями пропозицій, пояснили у міністерстві. Додається, що реалізація проєкту буде здійснюватися в межах видатків, передбачених Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, в обсязі 562,5 млн грн.

Дрова - фото Kaminholz Rhein-Ruhr
Дрова - фото Kaminholz Rhein-Ruhr

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз