Улюблена ягода багатьох українців - полуниця - не надто вибаглива культура, то ж кожен може виростити її на своєму городі. Та все ж доведеться дотримуватися певних правил, враховуючи особливості її вирощування.

Одне з таких правил стосується догляду за рослиною в осінній період. Літо, коли ми могли вдосталь смакувати цією ягодою, вже минуло, а осінь накрила полуничні грядки опалим листям.

Звісно, більшість городників у цій ситуації перше про що думає - треба навести порядок на городі і прибрати опале листя! Однак не варто поспішати, адже мало хто задумується про те, наскільки корисним може бути це опале листя.

Вирощування полуниці, скріншот з відео
Вирощування полуниці, скріншот з відео

Річ у тому, що саме листя допоможе перезимувати кущикам полуниць. Адже передусім воно захистить полуницю від вимерзання. У цьому можна легко переконатися. Адже часто так буває і це помічав не кожен городник, що минулого року кущів було багато, навіть занадто, а на весну – бачимо прогалини на грядці.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Саме тому краще вкрити листяною ковдрою полуничні кущики, таким чином підготувавши їх до зими та захистивши від холодів та морозів. Важливо також, коли є можливість взяти листя не з садових дерев (яблук, слив, груш), бо там ховаються шкідники, а з клена, тополі, ясена, липи, дуба. А коли ще й зима буде сніжна, то навесні доведеться проріджувати грядки.

полуниця, фото Pxhere
полуниця, фото Pxhere

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз