Виробники констатують, що попит на свинину у 1,5-2 рази перевищує пропозицію. Водночас ціни у другій половині вересня продовжили зростати. Про це свідчать дані асоціації "Свинарі України".

Так, за словами фахівців, закупівельні ціни на свинину в другій половині вересня в основному становлять 72-75 гривень за один кілограм. У той самий час трапляються й вищі цінники.

Ціни на свинину. Фото: скрін youtube
Ціни на свинину. Фото: скрін youtube

"За результатами торгів, на 38-й тиждень більшість товарних партій розписали в межах 72-75 грн/кг, хоча епізодично зустрічалися й вищі цінові позначки. Підвищення цін спричинило значну перевагу попиту на живих свиней забійних кондицій над їхньою пропозицією", – діляться експерти.

Ціни на свинину, скріншот з відео
Ціни на свинину, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Виробники свинини наголошують, що попит на живця моментами перевищував наявні обсяги у 1,5-2 рази. Це посилюється і тим, що деякі оператори реалізують тварин меншою живою масою або меншими партіями, залишаючи частину поголів'я підбирати необхідну кондицію.

"Представники м'ясопереробної галузі, з одного боку, підтверджують нестачу свиней забійних кондицій у всіх регіонах, а з іншого - очікують реакції кінцевої реалізації на зміну цін", - наголошують аналітики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.