За лічені тижні в Україні відбудеться перерахунок пенсійних виплат для деяких категорій громадян. Хто і на які збільшення може розраховувати, розповіла заступник міністра соціальної політики Дарина Марчак в ефірі "Єдиних новин".

З 1 жовтня в Україні перерахують пенсії для 1 млн. 676 тис. громадян, які отримують виплати у розмірі не більше ніж 10 340 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"З жовтня до програми підвищення доходів, ініційованої президентом, включать 1 млн 676 тис. пенсіонерів віком від 70 до 74 років, розмір пенсії яких становить до 10 340 грн. Після підвищення загальний розмір пенсії має становити не більше 10 340 грн", - розповіла представниця Мінсоцполітики.

Так, наприклад, якщо пенсіонер віком від 70 років отримує виплати у розмірі 6 тисяч гривень, то з 1 жовтня пенсія збільшиться до 6,3 тисячі гривень. Також на додаток можуть розраховувати українці віком від 70 років, які виконали вимоги щодо стажу та отримують менше 3 тисяч гривень. Для цієї категорії пенсії "підтягнуть" до позначки 3 тисячі гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Водночас пенсіонерам віком від 70 до 80 років, які не мають необхідного стажу, встановлять мінімальну пенсію у розмірі 2,5 тисячі гривень. Українцям старше 80 років – 2,6 тисячі гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, чи збільшиться пенсія у 2023 році: українцям дали вичерпну відповідь.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, ми писали тарифи на тепло і гарячу воду в новому опалювальному сезоні: Денис Шмигаль зробив заяву.