З настанням осені українці все більше переймаються тим, як пройде опалювальний сезон і чи зміняться тарифи на комунальні послуги, що особливо складно в умовах війни.

За останній час в Україні за рік суттєво подорожчав газ. І хоча й тариф цього року не підвищуватимуть (до середини 2023-го), ціни за рік зросли на 16%. Такі дані наводить Держстат.

Скільки доведеться заплатити за газ:

У грудні 2021-го кубометр газу "Нафтогаз" продавав за 6,33 грн, а в грудні цього року — вже 7,96 грн за куб. Відповідно, якщо взимку домогосподарство використовуєте для опалення будинку 200 кубів газу, то у грудні 2022-го доведеться заплатити 1592 грн. Для порівняння у грудні 2021-го платили лише 1266 грн. Тобто платіжка за газ збільшиться на 326 грн.

Оплата комуналки, скріншот: YouTube
Оплата комуналки, скріншот: YouTube

Скільки українці платитимуть за опалення:

Стосовно централізованого опалення, то ситуація не змінилася. Адже в уряді рекомендували всім "заморозити" ціни, крім того, ухвалено мораторій на рівні парламенту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Які тарифи встановлено на електроенергію:

Ціну на світло в Україні змінили з жовтня 2021 року. Зокрема, тариф знизили для тих, хто споживає до 250 кВт*годину. Водночас його фактично збільшили для тих, хто споживає більше.

То ж згідно з чинними правилами за кожну кВт*годину доведеться платити 1,44 грн, якщо споживати до 250 кВт*годину на місяць. У випадку, якщо споживатиметься, більше, то кожна кВт*година коштуватиме вже 1,68 грн.

Тарифи на світло, скріншот з відео
Тарифи на світло, скріншот з відео

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз