Експерти пояснили, чого очікувати найближчим часом від курсу валют. Як запевняють вони, валютний ринок України за півроку від початку війни став досить прогнозованим.

Зазначається, що обсяг закордонної фінансової допомоги, розблокування зернового експорту і динаміка дефіциту зовнішньої торгівлі стали головними чинниками, які впливають на курс. Про це пише Ilikenews.com.

Як повідомлялося раніше, Мінекономіки зробило макроекономічний прогнозо, який лежить в основі розрахунків проєкту держбюджету-2023.

Валюта. Фото: скрін youtube
Валюта. Фото: скрін youtube

Згідно з ним передбачено валютний курс до кінця наступного року на рівні 50 гривень за один долар. А до завершення 2022-го він, цілком імовірно, коштуватиме 42 гривні.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Проте деякі експерти вважають такий прогноз занадто оптимістичним. Вони зауважують, що за певних умов п'ятдесятигривневу позначку долар може 'перестрибнути' вже навіть цього року.

Як пояснюють фахівці, це залежатиме від ситуації на фронті та від регулярності надходжень в Україну міжнародної фінансової допомоги.

Обмін валют. Фото:Знай.UA
Обмін валют. Фото:Знай.UA

Нагадаємо, вчетверо дорожче, ніж торік: популярний продукт приголомшив новою ціною

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз