Ціни на пальне в Україні в найближчому майбутньому підніматися не будуть, а може навіть почнуть поступово знижуватися. Таким прогнозом обнадійливим для водіїв прогнозом поділився голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в ефірі інформаційного телемарафону.

Після весняного дефіциту палива, спровокованого ракетними ударами російських окупантів по нафтопереробній промисловості, ціни на бензин суттєво зросли. Утім, невдовзі українці можуть побачити зниження цін на АЗС. Цінники поповзуть униз через значне зниження вартості нафти на міжнародних ринках.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Ми бачимо значне здешевлення нафти на міжнародних ринках. І у зв'язку з цим здешевленням ми розуміємо, що і бензин в Україні має здешевлюватися", - зазначив Данило Гетманцев.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

В той самий час він запевнив, що повернення податкового акцизу, який діяв до початку повномасштабної війни, не вплине на вартість бензину.

"Ціна точно не зросте, а може навіть впаде з огляду на світові ціни на нафту", - додав політичний діяч.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заправити автомобіль стало дешевшим: на українських АЗС продовжують падати ціни на популярний вид палива.

Також наш портал інформував, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати у свята або знижки.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.