Ціни на продукти в Україні стрімко зростають, дедалі сильніше вивертаючи кишені. Зокрема, менш доступним стало м'ясо і про зниження цін на даний продукт навіть не йдеться. Так, експерти прогнозують нову хвилю подорожчання вже цієї осені. Про це повідомляє портал SEEDS.

Українців, які зможуть дозволити собі поласувати м'ясом, поменшає, адже ціни на цей продукт підуть вгору. Згідно з прогнозом директора ТОВ "Ланагропрод" Олексія Соболєва, вже цієї осені продукт помітно додасть у ціні.

Продаж м'яса, скріншот з відео
Продаж м'яса, скріншот з відео

"М'ясокомбінатам дуже важко знайти свинину, а замовлень на м'ясо багато. Тож свинарі будуть із прибутком", - констатував експерт.

М'ясо, скріншот: YouTube
М'ясо, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Фахівець зазначив, що внутрішній попит на м'ясо зріс, а ось пропозиція зменшилася через низку факторів, викликаних російським вторгненням. Зокрема це скорочення легального імпорту, розташування великих свинокомплексів на тимчасово окупованих територіях та обмеження поставок із прифронтових районів Дніпропетровщини та Харківщини.

"На ринку є певний дефіцит свинини, відповідно є і дефіцит поросят. І поросята зросли у ціні", - додав експерт.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на свинину можуть пробити новий максимум, прогнози не втішають: тепер купувати на свята або знижки.

Також наш портал інформував, чи скоро по 200 грн? Гречка знову подорожчала в українських супермаркетах, до "делікатесу" один крок.

Крім того, наш портал інформував, українцям настав час запасатися: список продуктів, які слід закупити з осені, щоб не голодувати взимку.