Українцям розповіли, як діяти і куди звертатися, якщо їм було відмовлено в отриманні довідки ВПО через відсутність реєстрації на ТОТ чи зоні бойових дій. Інструкцію опублікувала пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
У міністерстві заявили, що відмова у видачі довідки ВПО, якщо людина не має реєстрації ТОТ або на територіях, де ведуться бойові дії – незаконно. Зіткнувшись із такими інцидентами необхідно звернутися за допомогою до Мінінтеграції.

Допомога переселенцям, скріншот з відео
Допомога переселенцям, скріншот з відео

"Якщо вам відмовляють у видачі довідки ВПО тільки тому, що у вас немає реєстрації на ТОТ або на тих територіях, де продовжуються бойові дії, це неприйнятно і незаконно. У разі виникнення подібних ситуацій звертайтеся до Мінреінтеграції на цілодобову гарячу лінію з кризових питань 15-48 або на гарячу лінію Уповноваженого з ВПО за номером: (066) 813-62-39. Вам обов'язково допоможуть!", - заявили у відомстві.

У міністерстві додала, що згідно з чинним законодавством відсутність такої реєстрації не є підставою для невидачі довідки ВПО.