Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт, який пропонує скасувати пільгове оподаткування палива. Як можуть змінитись ціни на бензин після повернення акцизу, розповіла народний депутат фінансового комітету ВР Ольга Василевська-Смаглюк в ефірі ТСН.

Так, представниця фінансового комітету ВР розповіла, що ціни на автомобільне паливо залежать від багатьох чинників. Цінники на АЗС можуть змінюватися через коливання курсу валют та цін нафти на світових ринках. Також є місце сезонному фактору, наприклад восени паливо трохи дорожчає, оскільки використовується для збирання врожаю.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Ольга Василевська-Смаглюк вважає, що якщо акциз досягне 100 євро, вартість бензину може збільшитися від 4 до 4,5 гривні за літр. Водночас вона наголошує, що кінцевий споживач цього може не відчути, адже ціни зростуть лише для імпортерів.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"Тому, якщо ми за тисячу літрів бензину та дизелю підвищуємо акциз до 100 євро, то орієнтовно ціна може підвищитись на 4–4,5 грн. Втім, вона має підвищитися для імпортерів, а не для кінцевого споживача", - зазначила депутат.

Раніше портал Знай повідомляв, ціни на дизель зробили ривок: які цінники виставили українські АЗС.

Крім того, інформаційний портал Знай писав, продавці встановили нові ціни на помідори, перець, огірки, капусту та інші овочі: чи витримають гаманці українців.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни на гречку та олію знову змінилися: один із продуктів нарешті став доступнішим для українців.