Ціни на продукти харчування, які й так помітно подорожчали після початку війни, підскочать на 31% до кінця 2022 року. Таким невтішним прогнозом поділилися у Національному банку України, повідомляє портал agronews.

Українцям слід приготуватися до того, що ціни на продукти стануть ще вищими. За оцінками фахівців, вже до кінця поточного року цінники можуть піднятися на 31%. За словами директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Володимира Лепушинського, інфляція відбувається через подорожчання фруктів, овочів та круп. Він прогнозує, що 2023 рік буде не легшим – ціни злетять ще на 20%.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

"Наприклад, гречка українського виробника за півроку подорожчала вдвічі: зараз крупа коштує від 90 до 109 гривень за кілограм. Причини: скорочення поставок, оскільки везли її постачали, зокрема, з Росії та Казахстану та ажіотажний попит", - пояснив директор департаменту захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Держспоживслужби Сергій Кияниченко

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Наголошується, що вже восени в Україні можуть підскочити ціни на цукор, сіль, хліб, а також на молочну та м'ясну продукції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, суттєве подорожчання: через війну улюблений українцями продукт може злетіти в ціні до небачених висот.

Також наш портал інформував, частина борщового набору впала в ціні: наскільки дешевшим буде приготування головної страви українців.

Крім того, ми писали, чому яєчня може зникнути з меню українців? На десяток продавці встановлюють дедалі більші цінники.