У серпні настає відмінна пора, щоб заготувати на зиму літні ягоди. Таким чином можна зберегти величезну кількість вітамінів та мінеральних речовин, які в них містяться. Проте слід знати, як правильно це робити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБіолог Михайло Краснов розповів, що ягоди в основному чудово переживають заморожування. Але є й інші чудові способи зберігання ягід. Про це розповідає
"Можна також розтирати їх із невеликою кількістю цукру та морозити порційно у вигляді пюре: все одно це будуть живі вітаміни Меншою мірою корисні властивості зберігаються після термічної обробки ягід – у компотах, вареннях, желе. Ще один чудовий спосіб – сушіння.", – зазначив він.
Як правильно зберігати різні види ягід:
1. Чорниця - можна заморожувати цілком, але краще перетерти з невеликою кількістю цукру та заморозити як пюре.
2. Вишня - виходить смачне та корисне варення у поєднанні зі смородиною та аґрусом.
3. Аґрус - його добре заморожувати. Також ягоду можна розмолоти в блендері, додати цукор (чверть об'єму аґрусу) та заморозити.
4. Ожина - можна заморожувати або варити з неї варення.
5. Барбарис - найкращий варіант заготівлі барбарису – сушіння.
6. Чорниця - добре зберігається в холодильнику, її можна заморожувати, перетирати з цукром.
7. Малина - відмінно переносить заморожування, позитивно впливає на стан хворих на діабет другого типу.
8. Смородина - можна варити компоти, робити варення і желе. Можна законсервувати ягоду без цукру.
9. Морошка - найвідоміший спосіб її заготівлі – мочення: її заливають водою, соком, сиропом чи розсолом, закривають кришкою. Готова вона буде за два-три місяці.
Нагадаємо, ціни на молоко ростуть як на дріжджах: чи зупиниться здорожчання найближчим часом
Як повідомляв "Знай.ua", у Мінекономіки повідомили, хто може отримати додаткові кошти під час воєнного стану
Також "Знай.ua" писав,