Часто городники після збору урожаю викидають бурякове бадилля, навіть не уявляючи, яку помилку вони роблять. Адже буряк є найкращим постачальником магнію, без якого доводиться туго не лише організму людини, а й рослинам.

Виявляється, бурякове бадилля може стати у нагоді при дефіциту магнію. Його дефіцит часто притаманний рослинам сімейства пасльонових і насамперед це томати.

Як пояснюють фахівці, при нестачі магнію розвивається хлороз, то ж на листі рослини можна спостерігати жовті прожилки або коричневі плями.

Вирощування буряка, фото: ukr.media
Вирощування буряка, фото: ukr.media

То ж буряк вважається багатим джерелом магнію, за допомогою якого можна підтримати посадки на городі й врятувати врожай. Для цього потрібно приготувати добриво з листя, бурякових хвостиків і навіть води, що залишилася після варіння буряка.

Популярні новини зараз
Українцям виплатять чималу компенсацію: гроші надходитимуть три місяці З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

Приготування добрива з буряка

Якщо говорити про очистки, то їх просто закопують під огірками, томатами та солодким перцем. Водночас бурякове бадилля заливають окропом або закладають на компост.

Щоб приготувати відвар потрібно зірвати листя, покласти його у літрову банку, залити окропом і настоювати 12 годин. Потім процідити, розвести в 10 літрах води та використовувати для поливу або обприскування.

Буряк / фото: Pixabay
Буряк / фото: Pixabay

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні