Часто городники, щоб не відставати від своїх сусідів, починають викопувати картоплю у серпні. Проте, такий підхід вважається неправильним.

Досвідчені городники викопування картоплі у серпні вважають серйозною помилкою. Адже земля ще гаряча, і картопля парує. Про це пише prostoway.

Вони пояснюють, що картопля швидко згниє, якщо її копати тоді, коли ґрунт досить теплий. Після збору врожай овочі починають виділяти тепло, утворюється конденсат і картопля мокріє, а згодом і загниває. У такому разі навіть не допоможе сухий погріб.

Картопля, скріншот: Youtube
Картопля, скріншот: Youtube

Само тому пізні сорти картоплі, що призначені для зберігання, потрібно копати у середині або в кінці вересня, але аж ніяк не серпня. Водночас наприкінці літа копають лише ранню картоплю, яку використовують для споживання одразу.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Слід також пам'ятати, що перед тим, як копати картопляні плантації, обов'язково за 1 тиждень треба скосити бадилля. Така проста маніпуляція допоможе якісно дозріти картоплі у ґрунті. Крім того, зауважте, що картопляне бадилля не варто залишати на городі, адже разом із ним до весни може перезимувати фітофтора.

Вирощування картоплі, скріншот: YouTube
Вирощування картоплі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні