Щомісяця українців неприємно дивує чергове зростання цін на необхідні продукти. А деякі з них викликають ажіотаж через можливий дефіцит.

Поряд із цінами на м'ясо, хліб та овочі у супермаркетах подорожчали й молочні продукти, зокрема й вершкове масло. Крім того, у середині серпня виріс цінник і на олію.

Наприклад, вершкове масло торгової марки "Яготинське" 73% в українських супермаркетах подорожчало з 58,97 до 61,06 грн за пачку вагою 200 грамів. Водночас масло "Селянське" 72,5%, станом на 16 серпня, подешевшала з 64,42 грн до 63,20 грн за 200 грамів.

Вершкове масло, скріншот з відео
Вершкове масло, скріншот з відео

Згідно з даними Мінфіну у середньому за місяць масло "Яготинське" стало дорожчим майже на 3 гривні. За найдешевшою ціною цей продукт можна придбати у супермаркетах Ашан – 60,50 грн за 200 р.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Ціни на соняшникову олію також змінилися. Наприклад, вартість олії торгової марки "Щедрий Дар" підскочила з 62,87 грн до 64,73 грн за 870 мл. Водночас олія "Олейна" рафінована подешевшала з 62,77 грн до 61,72 грн за 850 мл.

За інформацією Мінфіну у липні рафіновану олію "Олейна" можна було купити в середньому за 62,40 грн за пляшку 850 мл. Оскільки різниця в ціні невелика, відповідно, вартість олії залишається більш менш стабільною.

Ціни на вершкове масло, Мінфін
Ціни на вершкове масло, Мінфін

Ціни на рослинну олію, Мінфін
Ціни на рослинну олію, Мінфін

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні