Оскільки гречка за останні місяці стала дефіцитним продуктом, то й попит на неї неабияк зріс, спричинивши ажіотаж серед українців.

Така ситуація дозволила продавцям виставляти найвищі ціни на цей популярний продукт. У липні улюблена крупа багатьох українців продавалася по 115 грн/кг, зараз у більшості магазинів – по 90-110 грн/кг.

Днями у телеграм-каналах поширили фото, яке справді шокує. У столичному супермаркеті помітили гречку за 168 грн за упаковування у 800 г. Відповідно кілограм крупи коштуватиме 210 грн/кг, пише agronews.ua.

Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа
Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа

На щастя більше ніде такої високої ціни на гречку експерти не помітили. Наприклад, гречка торгової марки "Хуторок" 800 г у торговій мережі Метро доступна по 79,50 грн/кг, а у магазинах мережі "Ашан" вона продається за ціною по 84,90 грн/кг.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Інші виробники продають свою продукцію за відносно низькими цінами. До прикладу, у мережі "Сільпо" товар ТМ "Ситий двір" реалізується по 88,99 грн/кг. Продукція ТМ "Премія" продається по 97,49 грн/кг.

Водночас крупа від виробника "Вінницький млинар" коштує 109 грн/кг. Мережа супермаркетів АТБ пропонує гречку лише власної торгової марки "Розумний вибір" - на неї встановлено ціну 91,90 грн/кг.

Ціна на гречку, фото "Дрогобич Інфо"
Ціна на гречку, фото "Дрогобич Інфо"

Нагадаємо, молочні продукти стають все дорожчими: за якою ціною зараз продають масло, молоко, сир і кефір

Як повідомляв "Знай.ua", чи буде дефіцит солі в Україні: все вирішать наступні 6 місяців

Також "Знай.ua" писав, приготувати котлети чи запекти курочку стало дорожче: як зросли ціни на м'ясо птиці у серпні