Інколи, як не намагаються городники виростити хороший урожай, буває, що красиві та доглянуті помідори тріскають. Це має свої причини, а відповідно, й способи уникнення псування вигляду урожаю.

Для того, щоб звести розтріскування томатів до мінімуму, не забувайте регулярно та рівномірно поливати рослини. За вашої відсутності ця рослина повинна бути максимально захищена від сильної посухи, пише agronews.ua.

Одним з найкращих профілактичних засобів буде мульчування грядок із помідорами. Крім нього, слід дотримуватися ще кількох простих порад.

Вирощування помідорів, фото: pixabay.com
Вирощування помідорів, фото: pixabay.com

Як пояснюють досвідчені городники, мульча захищає ґрунт від пересихання. Відповідно ваші помідори не потріскаються навіть, якщо ви з якихось причин пропустите полив.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, ще одним способом запобігання тріщинам та відмінним порятунком для помідорів у спеку є видалення нижнього листя. Таким чином вашим томатам дістанеться більше води. Важливо також не забувати удобрити свої помідори відповідно до інструкцій на добриві для томатів.

То ж якщо ви будете строго дотримуватися цих простих правил, можете бути впевнені на 100%, що на вашій грядці скоро буде багато красивих стиглих помідорів без жодної тріщини.

Вирощування помідорів, кадр з відео
Вирощування помідорів, кадр з відео

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", яке підживлення допоможе помідорам швидше дозріти: збільшує врожайність та термін зберігання плодів

Також "Знай.ua" писав, щоб на осінь була свіжа зелень: ці 5 рослин варто посадити у серпні