Цибуля є незамінним компонентом для приготування будь-яких страв. Та варто пам'ятати про те, що терміни її дозрівання можуть бути різними. То ж збирати урожай потрібно відповідно до них.

Наприклад, якщо цибулю було посаджено пізно восени, то збір врожаю залежить від того, для яких цілей вирощувалась рослина. Для зелені або насіння - збирати потрібно коли наростає місяць, якщо для плодів на зберігання – коли убуває.

Така цибуля росте у землі цілу зиму та весну, а збирати її потрібно коли зелене цибулиння посохне – орієнтовно наприкінці липня - на початку серпня.

Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS
Часник та цибуля скриншот youtube Showbiz NEWS

Якщо посадку проводять рано навесні, то таку цибулю краще збирати у середині серпня. Викопувати врожай потрібно, коли цибуля вже повністю дозріла. Це близько 68-80 днів від посадки коренеплоду, тому бажано запам'ятати дату висадки. Найголовніше у зборі цибулі – це дивитися на її зовнішній вигляд та ознаки дозрівання.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Ознаки дозрівання цибулі:

  • пір'я жовтіє і починає сохнути;
  • нове листя не росте;
  • всихає і закривається шийка цибулини;
  • більша частина рослин лягла на землю;
  • луска цибулини засихає і легко відшаровується;
  • стрілки витягуються, а коробочки з насінням тріскаються;
  • голівка цибулі змінює колір на рожевий (це залежить від сорту цибулі).

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

Нагадаємо, отримання пенсійного посвідчення в умовах війни: у ПФУ повідомили про нові правила

Як повідомляв "Знай.ua", пенсіонери отримають надбавку 20%: яким категоріям виплатять більше та як оформити

Також "Знай.ua" писав, роботодавці зможуть звільняти працівників під час війни ще з однієї причини: Мінекономіки надало дозвіл