Є люди, які дотримуються класичного (традиційного) квіткового оформлення своєї ділянки. Або висаджують те, що висаджували у їхній сім'ї вже багато років, не особливо бажаючи вносити зміни до звичного перебігу речей.

А хтось хоче щороку бачити якийсь новий краєвид, дивлячись на свої клумби. Але і для першого, і для другого типу людей ця стаття буде корисною, адже в ній ми розповімо про такі квітки, як флокси і про те, як за ними доглядати.

Флокси, фото: Знай.ua
Флокси, фото: Знай.ua

Флокси - це високі рослини на тонкому розгалуженому стеблі (крім видів, що стеляться), з яскраво-зеленим листям, подовженою форми.

Флокси можуть прикрасити будь-яку композицію на клумбі або в альпінарії, можуть послужити бордюром або килимом квітника.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Яскраво та оригінально виглядає клумба з різнокольоровими рослинами: тоді їх не потрібно доповнювати іншими кольорами.

У флоксів тривалий період цвітіння, є сорти квітучі до осені.

Квітучі у весняний період:

  • Флокс, що стелиться (відтінки рожевого та бузкового);
  • Канадський флокс (відтінки блакитного);
  • Флокс шиловидний (білий, рожевий, блакитний, бузковий).

Флокси, фото: Знай.ua
Флокси, фото: Знай.ua

Посадка флоксів проводиться в осінній період, щоб квіти встигли вкоренитися до сильних морозів. Ці рослини люблять сонце, але не прямі промені, злегка розсіяне світло.

Квітам потрібен помірний, але регулярний полив, вони не переносять застою вологи у кореневій системі, тому враховуйте при посадці розташування грунтових вод.

Перевага надається дренованим, поживним ґрунтам з нейтральною реакцією. Підживлення бажані комплексні мінеральні, а не органічні. Розпушування проводиться обережно, щоб не пошкодити коріння, поверхню навколо стебел можна вкрити мульчею у спекотні дні. Зимують без укриття.

Флокси, фото: Знай.ua
Флокси, фото: Знай.ua

Нагадаємо про 9 правил вирощування гладіолусів: місце посадки, ґрунт, полив, викопування та правильне зберігання цибулин.

Раніше ми повідомляли, як врятувати плодові, польові, овочеві культури та виноград від лускокрилих шкідників: аграрій назвав найефективніший спосіб.