Відкрилася вона менш як місяць тому, але вже прийняла тисячі відвідувачів.

Створили кімнату БО “Українська освітня платформа” у рамках проєкту СОС ДІТИ #SOSДІТИ - програми екстреної допомоги від благодійної організації “СОС Дитячі Містечка Україна”.

Це окремий простір, де одночасно можуть прийняти до 40-ка людей.

Протягом дня - з 8.00-20.00 - без обмежень за часом та безкоштовно.

Про мам і дітей піклуються волонтери. Розважають малечу, батькам - допомагають вирішити побутові питання.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Приміщення погодився надати власник нової будівлі поруч із вокзалом - каже координаторка кімнати Марія Захарко. Без ремонту, довкола голі цегла і бетон. Та благодійники закупили гумові килимки, меблі й обладнання для кімнати.Так з’явилося затишне місце для подорожніх.

У Львові з'явився спеціальний простір для мам та діток
У Львові з'явився спеціальний простір для мам та діток

На підлозі - надувні матраци (які зі спальних місць часто перетворюються на батути для малят), татамі, пледи. Ще є столик для їжі, мікрохвильовка, чайник. Чай, кава та печиво - безкоштовно.

“До нас приходять дітки з батьками, які чекають на потяг, автобус чи поселення. Просто аби згаяти час, відволіктися. На залізничному вокзалі - працює кімната для малюків до 3-х років, а до нас можна і старшим. Волонтери грають дітьми в настільні ігри, малюють. Найчастіше малеча зображає прапори, танки та військових - все, присвячене перемозі України,” розповідає Марія.

За місяць роботи в кімнаті матері й дитини Марія на власні очі побачила чимало непростих історій. І маму із 5-ма дітьми, яка заледве не народила тут шостого. А тепер з усією малечею поїхала до Австрії. Були й дві мами-рідні сестри з Бучі, які вибралися з-під обстрілів з трьома дітьми. Переночували у Львові і далі поїхали до Польщі.

Подяки за тепло і гостинність мами залишають просто на стіні - прикріплюють папірці із відгуками та побажаннями. Як от Олена з Чернігова:

“Мені бракує слів, щоби сказати спасибі за турботу про тих, кого війна вигнала з дому. Коли бачиш ваші обличчя - прокидається віра в те, що все налагодиться. У нас знову буде своє житло, своя робота, у дітей - школа й рідні поруч.”

За півтора місяця з початку повномасштабного вторгнення Росії поїзди «Укрзалізниці» евакуювали з небезпеки 3,5 мільйона людей. Найбільше пасажирів вирушали з Києва, Харкова та Донбасу в напрямку Ужгорода та Львова. Так Львівська область, за даними місцевої адміністрації, стала прихистком для 300 тисяч людей.

А простір для маленьких українок, українців та їхніх батьків відчинений у Львові щодня з 8:00 до 20:00 за адресою: Площа двірцева 1, торговельний центр HUB Station, 4 поверх.