Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак повідомив неприємну новину У понеділок, 6 грудня 2021 року.

Він заявив, що на 102-му році життя померла зв'язкова Романа Шухевича Ольга Ільків, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Мер Львова Андрій Садовий вже висловив співчуття з приводу цієї втрати. Він назвав Ольгу легендарною жінкою, яка присвятила довге життя служінню нашій Україні. Протягом багатьох років її переслідували радянські в'язниці і важка безперервна боротьба.

Андрій Садовий, фото: Facebook
Андрій Садовий, фото: Facebook

Це незбагненна втрата для нашої країни. Маркіян або родичі загиблої не повідомили жодної інформації з приводу прощання з Ольгою Ільків. Нагадаємо, що 21 червня 2021 року вона відсвяткувала 101-річчя, народившись ще 1920 року на Львівщині. Через близько двадцяти років, вона вступає в ОУН і знаходиться в підпіллі, працюючи в жіночій мережі Організації Українських Націоналістів.

У якийсь момент її засудили до 25 років тюремного ув'язнення, 14 з яких вона провела в радянських місцях позбавлення волі. Через десятиліття після війни, з 1964 року вона працювала санітаркою у Львівській обласній лікарні, потім двірником, щоб забрати дітей з інтернату і отримати житло, а потім, протягом чотирьох років до виходу на пенсію, у Львівському історичному музеї.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Ольга Ільків, скріншот: Youtube
Ольга Ільків, скріншот: Youtube

Віктор Ющенко, будучи президентом у 2008 році, поставив завдання нагородити Ольгу Ільків Орденом княгині Ольги III-го ступеня. Їй була куплена квартира, через дев'ять років, і виділені гроші на ремонт.

Нагадаємо, молодий батько пішов у ЗСУ заради маленького сина: бореться за краще майбутнє в найгарячішій точці Донбасу

Як повідомляв "Знай.ua", 90-річного українця зі шкільної лави кинули до в'язниці КДБ: "Я злякався до смерті"

Знай.ua писав, бандерівець Микола Климишин у концтаборі створив підпільну структуру взаємодопомоги - історія незламного духу